Nieuws

22 april 2014, Kunsthal Rotterdam Loe de Jong-middag

Dinsdagmiddag 22 april 2014 organiseert het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies in samenwerking met de Kunsthal Rotterdam een Loe de Jong-middag.

De middag wordt georganiseerd naar aanleiding van de 100ste geboortedag van historicus Loe de Jong en vindt plaats in het kader van de tentoonstelling ‘De Tweede Wereldoorlog in 100 voorwerpen’ in de Kunsthal Rotterdam, Westzeedijk 341, 3015 AA Rotterdam van 14:00 tot 16:00 uur.

Loe de Jong was decennia directeur van het Rijksinstituut voor Oorlogsdocumentatie (nu het NIOD). Met zijn omvangrijke reeks publicaties en talloze televisieoptredens heeft hij langdurig de discussies over de Tweede Wereldoorlog in Nederland beheerst.

Presentatrice Margriet Vroomans voert gesprekken met zes kenners van het leven en werk van Loe de Jong. Naast Loe de Jong-biograaf Boudewijn Smits komen oud-hoogleraar Jan Bank, historicus Jaap Cohen en De Jongs uitgever Geert van der Meulen aan het woord. Mediahistoricus Chris Vos en programmamaker Ad van Liempt belichten de tv-persoonlijkheid Loe de Jong. Verder zullen archiefbeelden van De Jongs tv-optredens worden vertoond. NIOD-directeur Marjan Schwegman verzorgt de inleiding van de middag.

Voorafgaand aan en na afloop van de bijeenkomst kunnen aanwezigen de tentoonstelling ‘De Tweede Wereldoorlog in 100 voorwerpen’ in de Kunsthal bezoeken. De tentoonstelling is van 10.00 tot 17.00 uur geopend.Toegang: Regulier entreebewijs Kunsthal (€ 11.00 p.p.). Gratis met Museumkaart, Rotterdampas en Vereniging Rembrandtpas.

Aanmelden: educatie@kunsthal.nl

Meer informatie